Arctice Oy:n palvelut tunnetaan Pajakylässä nimeltä Lumiukkomaailma tai englanniksi Snowman’s World. Petri Palkisen omistama yritys on tarjonnut talvisia elämyksiä matkailijoille jo vuodesta 2004 lähtien. Asiakkaat ovat päässet luistelemaan, laskemaan mäkeä ja nauttimaan jääbaarin tarjoiluista.

Alueen yleinen kehittäminen kannusti Petri Palkista investoimaan omaan yritykseensä. Uuden kahvila-ravintolan rakentamiseen Palkinen sai tuen Lapin ELY-keskukesta, mutta ravintolan keittiön varusteluun tukea myönsi Peräpohjolan Leader. Lisäksi investointitukea myönnettiin uuden lumihotellikonseptin laitteisiin, kuten lumimuotteihin ja työntekijöiden varusteisiin. Investointituki myönnettiin 62 304 euron kustannuksiin. Tuki oli 35 % ja rahassa yhteensä 21 806,40 euroa.

Kehittämistuki myönnettiin ravintolan ilmeen suunnitteluun, mainostaulujen suunnitteluun sekä revontuliesityksen hankintaan. Tuki myönnettiin 28 350 euron kehittämiskuluihin ja sen määrä oli 50 % kustannuksista. Rahassa kehittämistuen osuus oli 14 175 euroa.

Uusi ravintola on tärkeä lisä lumihotellissa majoittuville. Tarpeen mukaan asiakas voi myös majoittua ravintolan majoitushuoneessa. Palkisen mukaan kaikki asiakkaat ovat kuitenkin nukkuneet erinomaisen hyvin iglumajoituksessa. Myös kahvilapalvelut ovat saaneet hyvän vastaanoton. Lumileikkien lomassa kahvilassa voi käydä ruokailemassa tai juomassa lämmikettä. Petri Palkinen kertoo, että yrityksen toiminnan kasvattaminen on vaatinut kovasti työtä ja suunnittelua. Tuki on ollut merkittävä lisä laajojen investointien käynnistämiseksi ja panostukset markkinointiin ovat vaikuttaneet myönteisesti yrityksen imagoon.

www.snowmanworld.fi