Asiakastarina - Safari

Santa Claus Reindeer Oy toimii Rovaniemellä Pajakylän matkailukeskuksessa. Yritys oli järjestänyt alueella jo vuosien ajan suosittuja poroajeluita. Vuonna 2013 tuli ajankohtaiseksi suunnitella yrityksen laajentamista ja tarjota asiakkaille lisää lappilaisia elämyksiä ja palveluita. Yrityksen toimitusjohtaja Ari Körkön mukaan luonnollinen tapa kehittää ja laajentaa yrityksen toimintaa, oli oma kotaravintola. Pajankylän alueelta puuttui maukasta kotiruokaa tarjoava lappilainen ravintola. Uuden Kotahovi-ravintolan keittiössä häärii palkatun kokin ohella Körkön Irja-vaimo. Tyttäret Niina ja Marika vastaavat tarjoilusta. Ohjelmapalvelut ja ravintola työllistävätkin Körkön perheen. Körkköjen poika Janne vastaa porosafareista. Talvisesonkina yritys työllistää 15 henkeä.

Santa Claus Reindeerin asiakkaat voivat nauttia virvokkeita tai kolmen ruokalajin aterian poroajelun jälkeen. Ravintola on avoinna kaille, eikä sen palveluiden käyttäminen edellytä ohjelmapalveluiden käyttöä. Poroajelut lähtevät kotaravintolan välittömästä läheisyydesta. Ari Körkkö kertoo, että yrityksen laajentaminen ylitti kaikki odotukset. Uusi ravintola on otettu hyvin vastaan kotimaisten ja ulkomaisten asiakkaiden keskuudessa.

Peräpohjolan Leader ry myönsi Santa Claus Reindeer Oy:lle 35 % investointituen kotaravintolan rakentamiseen sekä keittiön koneisiin ja laitteisiin. Hankkeen rakentamiskustannukset olivat 138 000 euroa ja kone- ja laitehankinnat 50 000 euroa. Kokonaiskustannukset yhteensä 188 000 euroa ja myönnetyn tuen määrä 65 800 euroa.

www.santaclausreindeer.fi/