Fenix-hanketta hallinnoi Jokivarsikumppanit Varsinais-Suomesta. Hankkeeseen osallistuivat kumppanit Virosta ja Ruotsista. Nuoret verkostoituvat keskenään Suomessa sekä kansainvälisisissä tapaamisissa. Hankkeen toimintatapana oli, että nuoret pääsivät itse osallistumaan kansainvälisten tapahtumien suunnitteluun ja totetukseen. He  myös suunnittelivat itse kolme lyhytelokuvaa, jonka tuotannosta nuoret itse vastasivat ammattilaisen ohjauksessa.

Nuoria osallistava toimintatapa antoi nuorille vastuuta ja antoi heille mahdollisuuden saada kokemusta suurtenkin tapahtumien tuottamisesta ja järjestämisestä. Tapahtumista tuli myös nuorten itsensä näköisiä, koska he vastasivat niiden toteutuksesta. Hanke teki myös tiivistä opiskelijayhteistyötä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Lisäksi kansainvälistä nuorisotyötä esiteltiin alueen lukioissa.

Elokuvien käsikirjoittaminen, kuvaaminen ja tekeminen oli varmasti hankkeen antoisin osuus. Nuoret valmistivat itse myös erilaista kuvauskalustoa. Yleensä elokuvatyöpajojen yhteydessä järjestettiin myös monikulttuurisuus teeman mukaista toimintaa, jolla pyrittiin muuttamaan asenteita ja suhtautumista esimerkiksi maahanmuuttajiin.

Hanke kesti noin kolme vuotta ja siinä järjestettiin 12 erilaista tapahtumaa, ulkomaan matkoja, verkostoitumistilaisuuksia myös kotimaassa.

Hankkeen kustannusarvio oli 137 660 euroa ja rahoitus 137 660 euroa.