Arkisto

Bluesia Narkauksessa

– Niin lujaa ei saa soittaa, että katto menee rikki. Ihan uusi katto, ei saa särkeä, huolehtii Juha Seppälä. – Ja jos soitatte väärin, ette saa palkkaa, lisää Hannu Raudaskoski nauraen. On perjantai 8.12. ja Pepe Ahlqvist yhdessä Stumble boys –yhtyeen kanssa on kohta suuntaamassa kohti illan areenaa, Narkauksen kylätalon… Read more »

Mia löysi harrastuksesta elannon

Mia Anttila asuu noin 900 asukkaan Maksniemessä yhdessä miehensä ja 3- ja 5-luokkalaisten poikiensa kanssa. Kylässä on hyvä asua. – Itse ehdottelin jossain vaiheessa Oulun seudulle muuttamista, mutta alun perin simolainen mieheni piti päänsä – Simosta ei lähdetä, Mia naurahtaa. Logistiikkainsinööriksi opiskellut Mia työskenteli Tervolassa Paakkola Conveyrsilla, joka ajautui konkurssiin… Read more »

Fenix – kansainvälinen nuorisohanke johdatti Peräpohjolan nuoret kansainvälisyyteen

Fenix-hanketta hallinnoi Jokivarsikumppanit Varsinais-Suomesta. Hankkeeseen osallistuivat kumppanit Virosta ja Ruotsista. Nuoret verkostoituvat keskenään Suomessa sekä kansainvälisisissä tapaamisissa. Hankkeen toimintatapana oli, että nuoret pääsivät itse osallistumaan kansainvälisten tapahtumien suunnitteluun ja totetukseen. He  myös suunnittelivat itse kolme lyhytelokuvaa, jonka tuotannosta nuoret itse vastasivat ammattilaisen ohjauksessa. Nuoria osallistava toimintatapa antoi nuorille vastuuta ja… Read more »

Hyvää ruokaa ohjelmapalveluiden ohella

Santa Claus Reindeer Oy toimii Rovaniemellä Pajakylän matkailukeskuksessa. Yritys oli järjestänyt alueella jo vuosien ajan suosittuja poroajeluita. Vuonna 2013 tuli ajankohtaiseksi suunnitella yrityksen laajentamista ja tarjota asiakkaille lisää lappilaisia elämyksiä ja palveluita. Yrityksen toimitusjohtaja Ari Körkön mukaan luonnollinen tapa kehittää ja laajentaa yrityksen toimintaa, oli oma kotaravintola. Pajankylän alueelta puuttui… Read more »

Lapin luonnosta soturivoimaa!

Idea Lapin kasvien ja marjojen laajemmasta hyödyntämisestä ja brändäämisestä ehti muhia Katja Misikankaan ajatuksissa vuosia ennen Arctic Warriors Oy:n perustamista. Hän on pyörittänyt sukupolvenvaihdoksen jälkeen äitinsä jalanjäljissä vanhaan kansanperinteeseen perustuvaa luontaishoitola- ja hoitotuotteita valmistavaa yritystä Rovaniemen Narkauksessa. Arctic Warriors Oy perustettiin keväällä 2014 Katja Misikankaan sekä Tuija ja Ilkka Kauppisen… Read more »