children-613196_1280

Peräpohjolan Leader on avannut teemahaun nuorten pienille investointihankkeille, jotka toteutetaan yhteistyössä vaikkapa kyläyhdistyksen tai urheiluseuran kanssa. Hanke on suunnattu maaseudulla asuville nuorille. Nuoret pääsevät itse suunnittelemaan sellaista toimintaa, joka tarjoaa heille itselleen virikkeitä ja tekemistä vapaa-ajalla omalla kylällä.

MILLAISIA VÄLINEITÄ VOI HANKKIA? MIHIN RAHOITUSTA MYÖNNETÄÄN?

Tukea voidaan käyttää esimerkiksi skeitti- tai bmx-rampin rakentamiseen, musiikki-instrumenttien hankintaan bänditoimintaan tai liikuntavälineisiin. Myös videopajatoimintaan, 3D-tulostamiseen tai vaikka robottien rakentamiseen tarvittaviin välineisiin voi hakea tukea. Tärkeää on, että nuoret itse suunnittelevat hankinnat ja että välineet ovat kaikkien vapaasti ja yhteisesti käytettävissä. 

wall-e-1872683_1920

Hankittavien välineiden tulee olla kulutusta kestäviä, sillä niihin liittyy 5 vuoden säilytysehto.

Hankesuunnitelman tulee sisältää kuvaus siitä, miten  nuoret ovat osallistuneet hankkeen suunnitteluun. Lisäksi yli 15-vuotiaat nuoret voivat osallistua hankkeen talkoisiin, jos hankinnat edellyttävät asentamista tai rakentamista. 

PALJONKO HANKINNAT VOIVAT MAKSAA?

Hankinnan arvo tulee olla vähintään 800€ ja enintään 8 000€. Jos hakija ei ole verovelvollinen, voivat kustannukset sisältää arvonlisäveron. 

Hankintojen hintataso tulee selvittää etukäteen ja liittää hakemukseen mukaan dokumentit hintatason selvityksestä.

PALJONKO TUKEA MYÖNNETÄÄN?

Tuen määrä on 65 % kustannuksista. Loppu 35 % on hakijan omaa yksityistä rahoitusta. Jos hankinta edellyttää rakentamista tai asennustyötä, voi yksityinen rahoitus muodostua myös talkootyöstä. Jos hankitaan vain laitteita, jotka ovat heti käyttövalmiita, on yksityinen rahoitus kokonaan rahaa. Huomioithan, että tuki maksetaan jälkikäteen, joten hakijan tulee järjestää väliaikaisrahoitus toimenpiteen toteutukseen.

Myönnettävän tuen suuruus vaihtelee 520 € – 5 200 € välillä.

MITEN TUKEA HAETAAN?

Hakemus tehdään paperilomakkeelle. Hakijan tulee olla rekisteröitynyt toimija, jolla on yhdistysrekisterinumero tai y-tunnus. Hakijan toiminnan tulee olla yleishyödyllistä luonteeltaan. 

3325B Teemahankkeen investointitoimenpiteen suunnitelma Täytä tämä hakemuslomake

3306F Arvio vastikkeettoman työn laadusta ja määrästä, 17.6.2015 suomi

Hankesuunnitelman voi tehdä vapaamuotoisesti erilliseksi liitteeksi ja kertoa lisää miten nuoret ovat osallistuneet toimenpiteen suunnitteluun ja miten hakija toteuttaa toimenpiteen.

Muut liitteet:

  • hakijan tilinpäätöstiedot, yhdistysrekisteriote ja säännöt
  • investointiluettelo
  • talkootyölomake allekirjoitettuna, jos hankkeessa tehdään talkoita
  • selvitykset hintatasosta
  • Rakentamisen osalta: pääpiirustukset, rakennusselostus, kustannusarvio, viranomaisluvat

HANKKEEN KUMMIT ANTTI OKKONEN JA ALEKSI GULLSTEN MUKANA TIEDOTUSTILAISUUKSISSA

Järjestämme tuen hakemiseen liittyviä tiedotustilaisuuksia eri puolilla toiminta-aluetta. Saat käytännön vinkkejä, miten hakemus tehdään. Mukana tilaisuuksissa ovat PS Kemin pelaaja Aleksi Gullsten ja ROPSin Antti Okkonen. Aleksi on mukana on Meri-Lapin tilaisuuksissa ja Antti Rovaniemellä ja Ranualla. 

Tule kuulemaan miten Antti ja Aleksi ovat edenneet edustusjoukkueisiin sekä miten tukea harrastusvälineisiin voi hakea Peräpohjolan Leaderiltä! Tarjoamme kaikille osallistujille virvokkeita. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

28216966693_e32f651c97_m  gullsten 
                                                         Kuva: Teemu Kvist

TIEDOTUSTILAISUUKSIEN AIKATAULU

6.6. klo 17 SIMO, Aseman nuorisotila          
7.6. klo 17 TERVOLA, Kunnanviraston valtuustosali
8.6. klo 17 KEMINMAA, Keskihervan kylätalo
12.6. klo 17 ROVANIEMI, Hirvaan koulu
19.6 klo 17 ROVANIEMI, Oikarainen Jokkapirtti
20.6. klo 17 RANUA Nuorisotila Monkkari
28.6. klo 17 KEMI, Luotola, Rytikari

HAKUAIKA

Teemahankkeen hakuaika on 23.5. – 15.8.2017. Hakemukset toimitetaan hakijan sääntöjen mukaisesti allekirjoitettuna sähköpostilla osoitteeseen leader@perapohjola.fi tai kirjepostina osoitteeseen Kansankatu 8, 96100 ROVANIEMI

HAKUMUSTEN VALINTA

Peräpohjolan Leader ry:n hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset ja valitsee niistä rahoitettavat toimenpiteet. Kaikki toimenpiteet arvioidaan teemahankkeen valintakriteereiden mukaisesti. Tutustu valintakriteereihin: Valintakriteerit

Lisätietoja tuen hakemisesta antaa Peräpohjolan Leader ry:n toiminnanjohtaja Laura Vilander
p. 040 544 1164 tai laura.vilander@perapohjola.fi

Ajankohtaista