avoimet kylät 17

 

 Simo – Keminmaa – Tervola kyläkierros

Linja-auto kerää ensin osallistujat Tervolasta, Keminmaalta, Kemistä ja Simosta, jonka jälkeen lähdemme mielenkiintoiselle kyläkierrokselle.

Simo, Simonkylä                                       
Simonkylän kyläyhdistys järjestää Pahnilan museolla kiinnostavan valokuvanäyttelyn Simonkylän historiasta. Pahnilan museo on Peräpohjolan alueen ainoa alkuperäisellä paikalla sijaitseva museopihakokonaisuus, jossa voi tutustua hienoihin esineisiin sekä vanhanajan elämään ja askareisiin. Navettakahvila palvelee!
 
Keminmaa, Lautiosaari                           

Lautiosaaren omakotiyhdistyksen kylätalo Lautsikalla vietetään ”Avoimia ovia”. Pääsemme tutustumaan yhdistyksen vakiintuneeseen ja vaikuttavaan toimintaan mm. kyläruokalaan ja kyläapuun. Kyläruokalassa tarjolla lohikeittoa ja jälkiruokakahvit (omakustannehintaan). Tapahtumassa elävää musiikkia!

Keminmaa, Ilmola                            

HILMA -kylät järjestävät leppoisat lettukestit kylätalon kodalla aivan Kemijoen rannalla. Samalla pääsemme tutustumaan kylätalon kunnostettuun piha-alueeseen ja uuteen upeaan leikkikenttään, jonka kyläläiset ovat rakentaneet Leader-rahoitusta hyödyntäen.

Tervola, virikepuisto ja tornit             

Tutustumme Tervolan virikeleikkipaikka Viljon puistoon, joka syntyyn liittyy mielenkiintoinen paikallistarina. Paluumatkamme näemme ja kuulemme Tervolan tornien tarinan.

 
Linja-auton aikataulu:
MENOMATKA                                                                               PALUUMATKA
10.00                       Tervolan kunnanvirasto                              15.00
10.30                        Keminmaan kunnanvirasto                        15.30
10.45                        Kemin kaupungintalo                                 15.45
11.05                        Simo, Ratatie 1                                            16.05

 

Sitovat ilmoittautumiset 2.6.2017 mennessä, puhelimitse numeroon 050 564 7701 tai ilmoittautumislinkillä: https://goo.gl/forms/yStE5BPBPMXV4mXs2

 

Sinettä – Sonka – Hirvas – Rautiosaari kyläkierros

Linja-auto lähtee mielenkiitoiselle kyläkierrokselle Rovaniemen kyliin 10.6.2017 klo 12.45 Rovaniemen keskustasta, Lapinkävijäntie 2 ja palaa kyläkierroksen jälkeen samaan paikkaan klo 17.30.
 
Sinettä                  

Sinetän kyläyhdistyksen kesäkimarassa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa mm. elävää musiikkia, poniratsastusta ja esittelyitä. Ostoksia voi tehdä myyntipöydistä ja kanttiinista.

Sonka                       

Songan Tervaköörin teatteriesitys johdattaa meidät Suomi-Sonka 100 vuotta teemaan (kesto 15min.). Sonka Napapiirin kyläyhdistyksen miesten kokkikoulussa valmistuu herkullista loimulohta ja muuta sapuskaa (lounashintaan, omakustanteinen ). Kanttiinikin palvelee!

Hirvas                     

Hirvaan kylän yhdistykset järjestävät yhteistyössä kiinnostavan Osana pieni kylä – iso sydän -tapahtuman. Ohjelmassa kylien välinen haastekilpailu, kirpputori ja mahdollisuus tutustua vauhdikkaaseen Parkour-lajiin.

Rautiosaari             

Rautiosaaren kylä- ja vanhempainyhdistys johdattaa meidät kiehtoviin hiidenkirnujen kansantarinoihin Hiidenpolulla. Hiidenkodan nuotion loimussa voi rauhoittua ja pitää vaikka evästauon (omat eväät mukaan).

 

Sitovat ilmoittautumiset 2.6.2017 mennessä, puhelimitse numeroon 050 564 7701 tai ilmoittautumislinkillä: https://goo.gl/forms/3910Fj5UGvczZhy23

 

suomifinland100-tunnus_sininen_rgb(1)

Lisätietoja:
Emilia Vuori, hankeneuvoja
p. 050 564 7701
@ emilia.vuori@perapohjola.fi

 

Ajankohtaista